Kuka on Minski?

Olen Minski Räty, 40+-vuotias nainen. Olen suorittanut hyväksytysti koirahierojan ja pieneläinhoitajan ammattitutkinnot.

Pienestä pitäen olen viihtynyt eläinten parissa ja toiveammattina olikin hevostenhoitaja. Elämä kuitenkin vei toisaalle. Olen kiertänyt niin pohjoista kuin eteläistä Suomea ja matkaani on tarttunut mm. pukineompelijan ja suutarin ammatit.

Eläintenhoitajaksi opiskelin Ylä-Savon Ammattiopistossa, josta valmistuin 2007. Suoritin eläintenhoitajan ammattitutkinnon, suuntautumisalana pieneläntenhoito 2009. Klinikkatyöskentelyn ja oman koiran myötä mielenkiinto ennaltaehkäisevään  toimintaan lisääntyi.

Koirahierojaksi valmistuin ELK Weterin koirahieroja koulutuksesta tammikuussa 2014. Koulutus oli Helsingissä monimuotokoulutuksena ja koulutus kesti vuoden päivät. Sivusimme opinnoissa myös homeopatiaa ja luontaislääkintää. Sain siitä kipinän ja kävin Suomen Homeopatian Akatemian eläinhomeopatia koulutuksen. En kuitenkaan ole eläinhomeopaatti, homeopaatin koulutus vaatii vuosien opiskelun.

Koirahierojan ammattitukinnon suorittamiseen hain lisäpotkua ja uusia tekniikoita Amiedun koirahierojakoulutuksesta 2016-2017, koulutuksen opettajana toimi tuolloin Päivi Kilponen Tampereen koirahierojakoulusta. Keväällä 2016 kävin koiran faskiamanipulaatio-kurssin (AFM Stecco), level I, opettajinaTuulia Luomala ja Mika Pihlman. Suoritin eläintenhoitajan ammattitutkinnon, koirahieronnan osaamisalan hyväksytysti tammikuussa 2019.

Kotoisin olen Keiteleeltä ja paluu Savoon oli ollut muutamia vuosia mielessäni. Houndyn Anita kysyi haluasinko tulla heidän silloisiin tiloihinsa K9 Centerille koirahierojaksi. Asiaa piti hetki mietiskellä, sillä en alunperin ajatellut heittäytyä yrittäjäksi. Kotiseutukaipuu ja uusien haasteiden vastaanottaminen saivat minut vastaamaan kyllä!

Halliolosuhteet olivat sekä hierottaville että minulle haastavat. Onnekseni löysin uudet tilat Särkiniemestä. Taloyhtiön pitkähkön remontin jälkeen hoitotila on ollut ihanan rauhallinen 🙂

Tällä hetkellä kotona minua odottaa ja ulkoiluttaa Picardienpaimenkoira Gibbs.

Kuva: Katja Päivinen