Hajatelmia

Sitäpä voisi miettiä mitä tekee autonkorjauskuva koirahierojan sivustolla? Itseasiassa paljonkin, näin päättelin viime sunnuntaina, kun autoni hurjasti laahaavaa etujarrua höllättiin ystäväni luona.

Olin huomannut autossani pikku vikoja ympäri vuoden. Auto tuntui ”vaisulta”, valot toimivat kun halusivat (parhaiten oikein kuoppaisella ja kelirikkoisella hiekkatiellä!), myös jarrutuksessa oli jotain outoa.

Vuosittainen katsastus saapui taas yhtä yllättäen kuin talven liukkaat kesän jälkeen. Epätoivon vimmalla koitin saada autolleni edes päästömittaukset läpi kesärenkaiden vaihdon yhteydessä. Ei onnistunut ei, vaikka vaihdettiin lambda-anturia, tulppia, pakkeloitiin pakoputkea jajaja… Niinpä hain konttorilta vain vikalistaa. Ja tulihan sieltä listaa! Pari pikkuvikaa, mutta myös isompia ja oikeasti vaarallisia vikoja. Kuten tuo laahaava oikea etujarru.

Tuon jarrun kanssa olin ajellut ties kuinka kauan. Pikkuhiljaa se vain jämähti tiukemmin, alkoi kuumua ja haista ja vaikuttaahan se toki bensan kulutukseenkin!

Niin miten tämä kaikki sitten liittyy koirahierontaan? No siten, että lihaskireys ja varsinaiset jumit tulevat usein pikkuhiljaa. Koirasi saattaa ontua yhdellä lenkillä pienen hetken, kuitenkin seuraavalla lenkillä liikkuminen on ok.  Usein ihminen myös turtuu näkemäänsä, pienenpieni hetkittäinen ontuma tai ärhentely vastaantulevalle koiralle alkaa tuntumaan normaalilta.

Siksi olisikin hyvä aika ajoin pyytää esimerkiksi ystävää tai treenikaveria kertomaan rehellinen mielipide koirasi liikkeistä ja yleisolemuksesta. Hän ei näe teitä joka hetki, joten hän osaa kertoa onko koirasi liikkeissä jotain outoa/uutta tai onko sille tullut vaikkapa lisää painoa. Mikäli hänkään ei huomaa mitään, niin hyvä. Mutta mikäli jotain tulee esiin, on syytä tarkistuttaa löydös myös alan ammattilaisella.